Riskutbildning del 2 halkbana

Vad innebär risktvåan?

Syftet med den andra och sista delen av riskutbildningen är att eleven ska få en förståelse för förhöjda risksituationer i trafiken och lära sig undvika dessa genom att agera förebyggande.

 

Utbildningen börjar med en teoretisk genomgång och diskussion av sådana situationer. Eleven kommer därefter att få praktisera körning på halkbana och känna på hur fordonet reagerar på olika slags underlag och förutsättningar. Denna utbildning riktar sig till dig som är på väg att ta körkort. Det är en obligatorisk utbildning som består av en praktiska övningar. Du måste ha genomfört den utbildningen med godkänt resultat för att kunna göra teoriprov och körprov.

 

Kan man bli underkänd?

Fråga din trafiklärare om det är dags att delta på halkbana, på grund av om läraren på halkbana anser att du har för undermåliga kunskaper för att tillgodogöra dig utbildningen på ett tillfredsställande sätt så kan du bli underkänd. Detta innebär att du måste göra om hela kursen.

Adress & viktig information

Gillinge 1, 186 91 VALLENTUNA Telefon 08-514 403 00 Vill du boka tid besök hemsidan här 

Med T-bana och buss: Från Tekniska högskolan eller Danderyds sjukhus tag buss 676 eller 639 mot Norrtälje. Kliv av vid Gillingebanan.

 

Med buss från Sollentuna: Bussresa ingår vid bokning av utbildningspass onsdagar kl 10:15. Bussen avgår från bussterminalen vid pendeltågsstationen kl 09:30. Återresa när utbildningen är klar.

 

Kursen brukar ta mellan 3 till 4 timmar att genomföra exklusive restid!

OBS: Avbokning och ombokning kan ske fram till 24 timmar innan! Vid ej närvaro eller sen avbokning debiteras hela priset

 

Det ska också understrykas att risktvåan är ett utbildningsmoment och inte ett prov. Men för att få godkänd så måste du naturligtvis ha tillräckliga kunskaper för att kunna tillgodogöra dig de olika utbildningsmomenten. Rent allmänt brukar man säga att du ska boka risktvåan först när du är redo att boka körprovet.

Kontakta oss för mer informaton